Realizirana ljetna škola u Tkonu na temu “Multi-kulti splet”

U odmaralištu OŠ Dežanovac u Tkonu u razdoblju od 19. – 25. svibnja održana je Ljetna škola, u kojoj su sudjelovali učenici i učitelji OŠ Dežanovac, OŠ Kistanje i OŠ Laslovo.

Tijekom ljetne škole, učenici su pod mentorstvom svojih nastavnika sudjelovali na radionicama prilagođenim različitom uzrastu učenika, u sklopu kojih su učili jedni o drugima i jedni od drugih. Kreativna interakcija učenika bazirala se na tradicijskim pjesmama i plesu koje su učenici zajednički uvježbavali sa svojim učiteljima u sklopu radionice nazvanoj multi-kulti splet.

Ljetna škola u Tkonu, dio je niza aktivnosti koji provode tri partnerske osnovne škole u sklopu projekta „Festival multikulturalnosti – razvojem interkulturnih kompetencija do umijeća komuniciranja“ odobren iz poziva Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.495.628,52 kn te se u potpunosti financira iz Europskog socijalnog fonda. Svrha projekta je razvoj interkulturalne pismenosti učenika partnerskih osnovnih škola Laslovo, Dežanovac i Kistanje, kako bi se razvile kompetencije neophodne za cjeloživotno učenje.

Nakon provedene proljetne škole u Kistanjama, domaćin ovoga susreta bio je partner Osnovna škola Dežanovac. U sklopu ljetne škole provedene su različite kreativne i poučne radionice usmjerene na aktivnosti koje promiču toleranciju i razumijevanje te pružaju prilike za interakciju različitosti i međukulturni dijalog. Učenici su imali priliku upoznati se s kulturom, običajima, načinom života i glazbom geografski dalekih naroda s afričkog kontinenta.