Uspješno su provedene zadnje dvije edukacije sa svrhom jačanja kompetencija odgojno-obrazovnih djelatnika partnerskih osnovnih škola

U sklopu projekta „Festival multikulturalnosti – razvojem interkulturnih kompetencija do umijeća komuniciranja“ uspješno su provedene i zadnje dvije edukacije u nizu od ukupno pet tematskih trodnevnih edukacija u sklopu stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih djelatnika partnerskih osnovnih škola Laslovo, Kistanje i Dežanovac, s ciljem jačanja njihovih stručnih kompetencija.

Edukacija za izradu i provedbu kurikuluma održana je u Lovranu u periodu 3. -5. svibnja 2018.g. na kojoj je sudjelovalo ukupno 15 odgojno obrazovnih djelatnika iz tri partnerske škole. Tijekom tri dana predavanja i interaktivnih radionica pod vodstvom Zrinke Pongrac Štimac, odgojno-obrazovni djelatnici triju partnerskih škola stekli su potrebna znanja za izradu i provedbu novog kurikuluma izvannastavnih aktivnosti, koji će djelatnici partnerskih škola pripremiti i provoditi u osnovnim školama Laslovo, Kistanje i Dežanovac u školskoj godini 2018/2019.

Zadnja u nizu od ukupno pet trodnevnih edukacija, također je provedena u Lovranu, u periodu 6.-9. lipnja 2018.g. na kojoj je sudjelovalo devet odgojno-obrazovnih djelatnika iz tri partnerske ustanove. Edukacija pod nazivom Metodologija definiranja ishoda učenja, doprinjela je unaprjeđenju kompetencija polaznika za razvoj i provedbu izvannastavnih aktivnosti unutar školskog kurikuluma s ciljem razvoja interkulturnih kompetencija učenika.

Projektom „Festival multikulturalnosti – razvojem interkulturnih kompetencija do umijeća komuniciranja“ partnerske osnovne škole jačaju svoje kapacitete za uspostavu novih kurikuluma za izvannastavne aktivnosti, koji će omogućiti učenicima upise i sudjelovanje u novokreiranim izvannastavnim aktivnostima sa ciljem povećanja razine kompetencija učenika triju osnovnih škola iz područja interkulturne pismenosti, odnosno stjecanje ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.495.628,52 kn te se u potpunosti financira iz Europskog socijalnog fonda.