U partnerskoj OŠ Kistanje održana uvodna konferencija projekta „Festival multikulturalnosti – razvojem interkulturnih kompetencija do umijeća komuniciranja“

Dana 22. ožujka 2018. godine u prostorijama partnerske ustanove OŠ Kistanje, održana je Uvodna konferencija projekta UP.03.2.2.03.0017 „Festival multikulturalnosti – razvojem interkulturnih kompetencija do umijeća komuniciranja“,  na kojoj su predstavljeni ciljevi, aktivnosti i očekivani rezultati projekta. Svrha projekta je razvoj interkulturalne pismenosti učenika partnerskih osnovnih škola (Laslovo, Dežanovac, Kistanje) kako bi se razvile kompetencije neophodne za cjeloživotno učenje, na način da će se projektnim aktivnostima u vidu stručnog osposobljavanja odgojno-obrazovnih djelatnika triju osnovnih škola razviti i unaprijediti nastavničke kompetencije te povećati kapaciteti škola za razvoj, implementaciju i provedbu izvannastavnih aktivnosti usmjerenih na razvoj interkulturalnih kompetencija učenika.

Projekt se u cijelosti ( 1.495.628,52 KN ) financira iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Provedba projekta počela je 30.11.2017.g, a trajat će do 30.07.2019.g. U projektne aktivnosti će biti uključeno 40 učitelja i stručnih suradnika te 60 učenika. Kroz projekt će se provesti niz stručnih edukacija za odgojno-obrazovne djelatnike, studijsko putovanje u svrhu upoznavanja dobre prakse i obrazovnog modela usmjerenog na usvajanje ključnih kompetencija, nabavit će se oprema i sredstva za rad za integrativnu i interaktivnu provedbu nastave, izradit će se novi kurikulumi za izvannastavne aktivnosti usmjerene na interkulturnu pismenost, provest će se ljetna škola za učenike te organizirati i održati festival multikulturalnosti.

Ravnateljica partnerske OŠ Kistanje Sanja Marasović Stručić u svom uvodnom govoru pozdravila je predstavnike županijskih i općinskih upravnih tijela, nastavnike i veliki broj roditelja koji su se odazvali ovoj uvodnoj konferenciji te naglasila kako ciljevi ovog projekta upravo odgovaraju specifičnim potrebama škole i zajednice u kojoj djeluju.

Okupljenoj javnosti predstavili su se i nositelj projekta OŠ Laslovo i projektni partner OŠ Dežanovac.

Voditeljica projekta Barbara Dadić Eđed prezentirala je projekt okupljenoj javnosti te pozvala medije i širu javnost da prate tijek ovog projekta.