Treća u nizu trodnevna edukacija sa svrhom jačanja kompetencija odgojno-obrazovnih djelatnika uspješno je provedena u partnerskoj OŠ Kistanje

U sklopu projekta „Festival multikulturalnosti – razvojem interkulturnih kompetencija do umijeća komuniciranja“  u periodu od 22. do 24.ožujka uspješno je provedena i treća u nizu trodnevnih edukacija usmjerenih na jačanje kompetencija odgojno obrazovnih djelatnika partnerskih osnovnih škola Laslovo, Kistanje i Dežanovac.

Domaćin u provedbi trećeg seta edukacija iz područja primjene ICT tehnologije u nastavi, bio je partner OŠ Kistanje. Tijekom tri dana predavanja i interaktivnih radionica, koje je održala dr.sc. Suzana Tomaš, predavačica na FF u Splitu na odsjeku Učiteljskog studija i stručnjakinja iz područja primjene ICT tehnologije u učenju i poučavanju, odgojno-obrazovni djelatnici iz partnerskih osnovnih škola stekli su vrijedna i primjenjiva saznanja o medijskoj kulturi i novim medijskim i komunikacijskim tehnologijama s aspekta njihove primjene u nastavi, čime se doprinjelo unaprjeđenju nastavničkih kompetencija za razvoj izvannastavnih aktivnosti unutar školskog kurikuluma s ciljem razvoja interkulturnih kompetencija učenika.

Projektom „Festival multikulturalnosti – razvojem interkulturnih kompetencija do umijeća komuniciranja“ partnerske osnovne škole jačaju svoje kapacitete za uspostavu novih kurikuluma za izvannastavne aktivnosti, koji će omogućiti učenicima upise i sudjelovanje u novokreiranim izvannastavnim aktivnostima s ciljem povećanja razine kompetencija učenika triju osnovnih škola iz područja interkulturne pismenosti, odnosno stjecanje ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.495.628,52 kn te se u potpunosti financira iz Europskog socijalnog fonda.