Proveden je drugi set trodnevnih edukacija u okviru provedbe stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih djelatnika

U sklopu projekta „Festival multikulturalnosti – razvojem interkulturnih kompetencija do umijeća komuniciranja“ kojeg s partnerima provodi OŠ Laslovo, u periodu od 22. do 24. veljače 2018. godine održano je drugo u nizu stručno usavršavanje za odgojno-obrazovne djelatnike partnerskih osnovnih škola, s ciljem razvoja i unaprjeđenja nastavničkih kompetencija iz područja interkulturalnog obrazovanja.

Trodnevna stručna edukacija u sklopu koje je 41 odgojno-obrazovni djelatnik iz OŠ Laslovo, OŠ Dežanovac i OŠ Kistanje, kroz interaktivne radionice i predavanja prof. Dinke Juričić steklo nova znanja iz područja interkulturalnog obrazovanja, provela se u partnerskoj ustanovi OŠ Dežanovac te je obuhvatila sljedeće teme:

Interkulturalne kompetencije, interkulturalna inteligencija i interkulturalna pismenost,

Mini kurikulumi i aktivnosti za izvannastavne interkulturalne radionice u zatvorenom,

Mini kurikulumi za interkulturalne projekte,

Interkulturalnost i emocionalna inteligencija u komuniciranju,

Mediji i interkulturalna komunikacija,

Komuniciranje Festivala interkulturalnosti: promocija, vidljivost i održivost.

Provedena stručna edukacija doprinjet će razvoju i uvođenju novih izvannastavnih aktivnosti unutar školskih kurikuluma partnerskih osnovnih škola, usmjerenih na razvoj interkulturnih kompetencija učenika.

Podsjetimo, projektom „Festival multikulturalnosti – razvojem interkulturnih kompetencija do umijeća komuniciranja“ partnerske osnovne škole jačaju svoje kapacitete za uspostavu novih kurikuluma za izvannastavne aktivnosti, koji će omogućiti učenicima upise i sudjelovanje u novokreiranim izvannastavnim aktivnostima s ciljem povećanja razine kompetencija učenika triju osnovnih škola iz područja interkulturne pismenosti, odnosno stjecanje ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.495.628,52 kn te se u potpunosti financira iz Europskog socijalnog fonda.