Održane prve aktivnosti u sklopu provedbe stručnih usavršavanja odgojno-obrazovnih djelatnika

 

U sklopu projekta „Festival multikulturalnosti – razvojem interkulturnih kompetencija do umijeća komuniciranja“ kojeg provodi OŠ Laslovo, u periodu od 1. do 3. veljače 2018. g. organizirano je i održano prvo u nizu stručno usavršavanje za odgojno-obrazovne djelatnike partnerskih osnovnih škola s ciljem razvoja i unaprjeđenja nastavničkih kompetencija iz područja primjene inovativnih pristupa poučavanju, provođenja projektne nastave te primjene suvremene opreme i sadržaja u nastavi, kako bi se razvile i uvele izvannastavne aktivnosti unutar školskih kurikuluma triju osnovnih škola, usmjerenih na razvoj interkulturnih kompetencija učenika.

Prva trodnevna stručna edukacija u okviru koje su učitelji i stručni suradnici kroz predavanja i interaktivne radionice stekli nova znanja, provedena je na temu Provedba projektne nastave i integrativnog pristupa poučavanju. Trodnevno usavršavanje, za ukupno 41 polaznika iz osnovnih škola Laslovo, Dežanovac i Kistanje, provedno je u OŠ Laslovo.

Podsjetimo, projektom „Festival multikulturalnosti – razvojem interkulturnih kompetencija do umijeća komuniciranja“ partnerske osnovne škole jačaju svoje kapacitete za uspostavu novih kurikuluma za izvannastavne aktivnosti, koji će omogućiti učenicima upise i sudjelovanje u novokreiranim izvannastavnim aktivnostima s ciljem povećanja razine kompetencija učenika triju osnovnih škola iz područja interkulturne pismenosti, odnosno stjecanje ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.495.628,52 kn te se u potpunosti financira iz Europskog socijalnog fonda.